Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

London Baby!!


Άργησα να εμφανιστώ αλλά τις πρώτες μέρες είχα πρόβλημα με τη σύνδεση στο internet και μετά είχα διάφορες δουλειές που έπρεπε να τακτοποιήσω καθώς και να βολτάρω στο Λονδίνο.

Να αρχίσω το post με το αναμενόμενο τραγούδι:

The Clash - London Calling (οι βλάκες έχουν απενεργοποιήσει το embed)

Έχω πάθει την πλάκα μου είναι η αλήθεια. Το πρώτο 24ωρο είχα φάει μια φρίκη για να πω την αμαρτία μου. Δεν μου άρεσε τίποτα. Ούτε οι άνθρωποι, ούτε οι δρόμοι, ούτε το περιβάλλον ούτε τίποτε. Μόλις βέβαια μπήκα στην εστία ηρέμισα και πλέον είμαι κατενθουσιασμένος!! Η πόλη πανέμορφη. Δεν προλαβαίνεις να γυρνάς το κεφάλι σου. Σε κάθε γωνιά έχει και κάτι να δεις. Είτε κάποιο μουσείο, είτε κάποιο μεγαλοπρεπές κτίριο, είτε κάποια ωραία βιτρίνα, είτε κάποιος street artist, you name it!

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή τα πράγματα. Το ταξίδι κύλησε πολύ ομαλά. Είχα μάλιστα και μια ευχάριστη έκπληξη. Με έβαλαν businness class. Δε με χάλασε! Φτάνοντας στο Heathrow λοιπόν περιμένοντας να πάρω τις βαλίτσες μου έπιασα την κουβέντα με έναν Άγγλο που επέστρεφε από διακοπές στην Ελλάδα. Ο οποίος μόλισ πήρα τις 2 από τις 3 βαλίτσες μου με αποχαιρέτησε. Μόλις του είπα ότι έχω κι άλλη βαλίτσα παρεξηγήθηκε ο μαλάκας!! Μου είπε συγκεκριμένα: "You know we're civilized here too. You can always buy clothes and stuff ffrom here!". Έπρεπε να του απαντήσω ως εξής:



Αθάνατος!!

Anyways, παρακάτω ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τη βόλτα μου το απόγευμα της Κυριακής.

Το κτίριο της βουλής και το Big Ben. Το περίμενα πιο δυνατό αλλά τελικά δεν ακούγεται και τόσο πολύ.

Έκθεμα έξω από το μουσείο Dali.


Το δημαρχείο του Λονδίνου.

Street performers.



More street art.

Ελιά στο Λονδίνο!?!?!? Έχει βγάλει και ελιές! Έμεινα να κοιτάω με απορία αρκετή ώρα.

Ηλιοβασίλεμα με θέα τον Τάμεση κάτω από το Μάτι του Λονδίνου.

Αυτά προς το παρόν. Έχω να μοιραστώ πολλά πράγματα ακόμα, αλλά για αρχή καλά είναι νομίζω. Θα κλείσω με το album ενός βρετανικού συγκροτήματος, που έχω φιλοξενίσει και στο παρελθόν. Είναι το album "The Curse Of The Sugars". Το album αυτό βρίσκεται μόνιμα στο playlist του winamp από το καλοκαίρι που τους πρωτάκουσα και παραμονεύω με ανοιχτά μάτια και αυτιά για τυχόν συναυλίες τους στο Λονδίνο.

Hope you like it!!

PS: Να σας συστήσω τον καλύτερο μου φίλο μέχρι στιγμής, τον Μήτσο. Νονά είναι η φίλη Πένυ. Ο μήτσος που λέτε είναι ένα σκιουράκι που συχνάζει στον κήπο που βλέπω από το παράθυρο μου. έρχεται κάθε πρωί και πίνουμε καφέ παρέα!




7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή διαμονή! Άρχισες όμορφα. Να συνεχίσεις ακόμα καλύτερα. Είναι λίγο διπρόσωπη πόλη το Λονδίνο. Με τα καλά του και με τα άσχημα. Αλλά παντού δεν ισχύει αυτό; Ο Μήτσος αρχηγός αλλά και ο "Ευάγγελος" αντιπροσωπευτικός της ράτσας μας.

ria είπε...

καλά να περνάς, χαιρετισμούς και ένα φυστικάκι στο μήτσο!

lifewhispers είπε...

στην αρχη ανησυχησα που ειεπς οτι δεν ηθελες να βλεπεις ουτε τηνπολη ουτε τους ανθρωπους, μετα ομως μπηκες στο κλιμα κι εσυ. οι ανθρωποι ειναι ολοιευγενεστατοι, ασε που το λονδινο ελληνοκρατειται και θα το καταλαβεις συντομα!!
οι φωτογραφιες ειναι πολυ ομορφε και WOW,βλεπεις και κηπο τα πρωινα;;;

Thanos είπε...

@ blogoulis

Ευχαριστώ! Είναι διπρόσωπη όντως. Από τη μια βλέπεις πεζουσ αστυνομικούς να κάνουν περιπολίες και από την άλλη (2 τετραγωνα μακρυά από το σπίτι μου) μαχαίρωσαν και σκότωσαν κάποιον 2-3 βδομάδες πριν έρθω. Με λίγη τύχη όμως και προσοχή όλα καλά θα πάνε...

@ ria
Thanks! Ο μήτσος έφερα και παρέα χθες, άλλα 2 σκιουράκια. Έμοιαζαν στον Chip και στον Dale αλλά θα σε γελάσω. Που λες, ο Μήτσος τρώει κάστανα από τις καστανιές του δρόμου :p

@ lifewhispers
Το καταλάβα ήδη ότι ελληνοκρατείται. Σε μια συνάντηση χθες των παιδιών του μεταπτυχιακού είμασταν 4 Έλληνες και έμαθα ότι είναι κι άλλοι που απλά δεν ήρθαν. Και βέβαια στο δρόμο πολύ άνετα ακούς ελληνικά δεξιά και αριστερά. Και ναι, βλέπω κήπο!! :D:D

annie trifoni είπε...

Ο σκίουρος Ριρίκα. Τέλος.

sunshine είπε...

Καλη αρχη και καλη επιτυχία!
Καποια στιγμη ευχομαι να βρεθω και εγω στο Λονδινο, θα ηθελα να δουλεψω εκει..
Επεσα πανω στο blog σου χαζευοντας και ειδα απιστευτη μουσικη,πρεπει να διαβασω οολα τα posts!
:-)

Thanos είπε...

@ annie

ok, το όνομα Ριρίκα κατοχυρώνεται!
Μένει μόνο να ξεκινήσω την αναζήτηση πνευματικού γονέα για τον τρίτο σκίουρο της παρέας. Κάποιος εθελοντής?

@ sunshine

Λιακάδα καλώς όρισες στο blog. Ευχαριστώ για τις ευχές και τα καλά λόγια και καλή αρχή στο δικό σου νέο blog. Χαίρομαι που βρίσκεις τις μουσικές που έχω ανεβάζω κατά καιρούς ενδιαφέρουσες. Δεν ξέρω για την αγορά εργασίας στο Λονδίνο αλλά από τη σύντομη εμπειριία μου είναι πολύ ωραία να ζει κανείς εδώ. Αν μπορείς κυνήγησέ το!!