Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

O μεγάλος αδερφός μας την έπεσε!

Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά το τελευταίο μου post δεν υπάρχει πλέον. Ο λόγος; Βασικά επειδή αυτό που κάνω μέσω του blog είναι τυπικά παράνομο. Μοιράζομαι μουσική δωρεάν! Έτσι λοιπόν μια αμερικανική υπηρεσία για τα πνευματικά δικαιώματα πήρε την πρωτοβουλία να μου διαγράψει το post και βεβαίως βεβαίως να διαγράψει και το playlist από το rapidshare.

Κατανοώ την όλη ιστορία με τα πνευματικά δικαιώματα, αλλά πιστεύω ότι η μουσική πρέπει να διανέμεται δωρεάν. Ή για να το πω κι αλλιώς FREE OF CHARGE!

Δεν τα παρατάω όμως. Η πλάκα είναι ότι διάλεξαν ένα post με σχετικά άγνωστους καλλιτέχνες, που στην τελική λίγη διαφήμιση δεν τους χάλαγε κιόλας, ενώ έχω και πιο παλιά posts με πιο γνωστά ονόματα. Ευτυχώς οι internetικές πηγές είναι πλούσιες και υπάρχουν και καλλιτέχνες ορισμένοι μάλιστα με πολύ ενδιαφέρον που κυκλοφορούν τη μουσική τους υπό διαφορετικό καθεστώς. Δηλαδή επιτρέπουν τη χρήση της για μη εμπορικούς σκοπούς. Από δω και πέρα θα μασκαρεύω λίγο τα αρχεία που ανεβάζω μήπως και τη γλυτώσουν τα playlists μου. Και βέβαια θα μοιράζομαι μαζί σας ακόμα περισσότερη από την νόμιμα free μουσική (whatever that means). Επίσης μου πέρασε από το μυαλό μετά από ακόμα μια αποτυχημένη προσπάθεια να δουλέψω σε ραδιοφωνικό σταθμό (αυτή τη φορά λέει δεν τους κάνω γιατί δεν ξέρει κανείς αυτά που ακούω ?!?!??!), να κάνω μερικά πειραματικά podcasts, αλλά αυτό είναι από άλλο ανέκδοτο.

Τέλος πάντων. Ήθελα καιρό να κάνω αυτό το post με τραγούδια που έχω βρει στο youtube από ανεξάρτητους καλλιτέχνες, που απλά πήραν την κιθάρα τους, την κάμερα τους και την αγάπη τους για τη μουσική έφτιαξαν κάτι. Ήθελα να είναι πιο καλά προετοιμασμένο το post αλλά το κάνω λίγο στο πόδι μαζί με την από πάνω γκρίνια για να ηρεμήσω κάπως. Να με συμπαθάτε

Danelle Sandoval - When You Look Me In The Eyes (Jonas Brothers cover)


Shawn Fisher and the Jukebox Gypsies - Open Your Eyes (είναι λίγο κακή η ποιότητα της ηχογράφησης και ο τύπος λίγο φωνάζει παραπάνω απ'όσο χρειάζεται αλλά κατά τα άλλα είναι συμπαθητικό κομματάκι)


Το παραπάνω αφιερωμένο στον Kitsomitso ;)


Emily Elbert - In The Summertime


Frank Bell - Nothing Lasts FOURever


Επειδή αυτόν τον τύπο τον πάω πολύ θα βάλω και 2ο video του

Frank Bell and JR Ray - Floating


Τα επόμενα 2 είναι από πιο γνωστούς καλλιτέχνες, ή έστω από καλλιτέχνες με συμβόλαιο σε δισκογραφική.

Flyleaf - Cassie (Acoustic)


Paul Heaton - I Do (πρόσφατα τον ανακάλυψα και μου αρέσει πολύ!)



12 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Συμπαθητικές φωνές κάποιοι ! Αυτοί στο τέλος πολύ χαλαροί.. λολ..

Thanos είπε...

@ hfaistiwnas

Ναι, αυτοί στο τέλος έχουν γέλιο έτσι χύμα όπως κάθονται. Γέλιο έχουν και οι άλλοι που παίζουν στο μπάνιο :p

Hfaistiwnas είπε...

Ναι αλλά τραγουδάνε φωναχτά!! Και παίζουν βασικά..

Thanos είπε...

@ hfaistiwnas

σε καμία περίτπωση δεν σκόπευα να παρουσιάσω το next best thing. Και όπως είπα το έκανα λίγο στο πόδι το post. Απλά η όλη φάση του παίζω χύμα μου αρέσει αρκετά. Είμαι και επιρεασμένος από όλους τους μουσικούς που συναντάω κάθε μέρα σε διάφορες γωνιές της πόλης...

specton είπε...

Θάνος, αν θέλεις να παίζεις μουσική ή να κάνεις podcast χωρίς προβλήματα, μπορείς απλά να...
http://music.podshow.com/
ή http://www.jamendo.com/

Thanos είπε...

@ kbee

Ρε το έχεις κλειστό το profile? Δεν την έχω ξαναδεί τη φωτό αυτή! Χαχα!

Τα γνωρίζω ήδη τα links και θα αρχίσω από δω και πέρα να τα χρησιμοποιώ πιο πολύ! Ευχαριστώ πάντως!

lifewhispers είπε...

χεχε, μια που η απαραδεκτη τωρα βρισκω χρονο αν τα διαβασω ολα μαζι, εχω μερικες παρατηρησεις.
εγω που βαζω πουυυυ καιπου μουσικη στα ποστ μου , θα πανε να μου τα κλεισουν;; χμ.
μη μου πεις οτι θα γινεις ποντκαστερ κι εσυ, ειναι το νεο μου χομπι!ενημερωσε με παραυτα!
τριτον, σχετικα με την προσπαθεια σου στο ραδιοφωνικο σταθμο, αστα, θανο, μερικες φορες, οι ανθρωποι μενουν πολυ στο mainstream των πραγματων... εσυ να συνεχισεις να ακους τη μουσικη σου.

Thanos είπε...

@ lifewhispers

έχεις δικό σου podcast? Απαιτώ αμέσως link. Μόλις βρω λίγο χρόνο να ασχοληθώ λέω να το τολμήσω κι εγώ πάντως. Έστω για δοκιμή. Όσο για το σταθμό παρουσιάστηκε με ευκαιρία πάλι. Ελπίζω να έχω καλά νέα επί του θέματος σύντομα.

lifewhispers είπε...

το χω σκεφτει, αλλα όχι, δεν εχω δικο μου ποντκαστ. οταν θα εχω θεματα , ισως να κανω! ωστοσο ειμαι φανατικη ακροατρια των ελληνων ποντκαστερς! αν θελεις σου κανω e-mail με λεπτομερειες και λινκ!

Thanos είπε...

@ lifewhispers

ούτε κι εγώ έχω συγκεκριμένα θέματα και γι' αυτό δεν το έχω κάνει ακόμα (βάλε και την έλλειψη χρόνου). Νομίζω όμως ότι η έλλειψη συγκεκριμένης θεματολογίας είναι λίγο κενή δικαιολογία :P

Σου κάνω επίσημη πρόταση λοιπόν, αν σε ψήνει να οργανώσουμε αν αυτό είναι τεχνικά δυνατό, ένα συνεταιρικό podcat. Τι λες; Θα έχει και ωραίο διαφημιστικό.
Φαντάσου: "2 φωνές, 2 bloggers, 2 χώρες, 1 podcast, πολλές μουσικές!"

lifewhispers είπε...

χαχαχαχα!τρομερη προταση, αλλα δενξερω αν γινεται!!! το τρειλερ με ψηνει τρομερα παντως!!

"2 φωνές, 2 bloggers, 2 χώρες, 1 podcast, πολλές μουσικές!"

θεός!!!

μηπως να το σκεφτουμε σοβαρα;

Thanos είπε...

@ lifewhispers

η πρόταση είναι σοβαρή και επισίμη. Δεν ξέρω αν γίνεται αλλά όλο και κάποιο concept μπορούμε να βρούμε.