Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Αϋπνίες

Για κάποιο περίεργο λόγο δε με παίρνει ο ύπνος σήμερα. Ψάχνοντας λοιπόν κάτι δροσερό να ακούσω για να περάσει η ώρα ξέθαψα από τη συλλογή μου κάποια παλιά latin jazz τραγούδια. Με τα πολλά κατέληξα να ακούω Tito Puente.

Ο κυριούλης αυτός είναι ίσως η πιο γνωστή μορφή του είδους. Στο ευρύ κοινό έγινε πολύ γνωστός μέσω των covers του Carlos Santana στο πασίγνωστο πλέον Oye Como Va. Στο ενεργητικό του έχει 100 ηχογραφημένα album, 5 βραβεία Grammy, εμφανίσεις σε 2 ταινίες και συμμετοχές σε πολλέ και διαφορετικά μουσικά σχήματα. Είναι γνωστός ως o "Βασιλιάς του Mambo" ή απλά ως "El Rey" ενώ σήμα κατατεθέν του είναι αυτό το "γούρλωμα" των ματιών του την ώρα που παίζει κάποιο σόλο. Κυρίως παίζει τύμπανα, αλλά μεταξύ άλλων παίζει πιάνο και βιμπράφωνο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι μετά θάνατον βραβεύτηκε με το πρώτο Latin Grammy Award για την καλύτερη Traditional Tropical Performance για το κομμάτι Mambo Birdland.



Δεν ξέρω τι άλλο να πω γι'αυτό τον μουσικό, οπότε θα σταματήσω εδώ.

Όπως πλέον έχετε καταλάβει έχω αυτό το πρόβλημα με το να κάνω upload τα κομμάτια που θέλω οπότε απλά θα πω ότι το album που εν καιρώ θα ανεβάσω είναι μια ζωντανή ηχογράφηση από το Jazz Festival του Monterey το 1977.

Hope you like it!!

Υ.Γ.: Τελικά, στις 4 το πρωί η σύνδεση μου είναι πιο σταθερή. Το upload πέτυχε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: