Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Η εκπομπή του Σαββάτου

Επιτέλους βρίσκω το χρόνο να ανεβάσω την εκπομπή του Σαββάτου. Τη χάρηκα πολύ αυτή την εκπομπή και έχω την αίσθηση ότι και το playlist βγήκε πολύ καλό. Γούστα είναι βέβαια αυτά, οπότε περιμένω feedback, να μου πείτε τη γνώμη σας.

Δεν ξεχνάω ότι χρωστάω τα posts για τις συναυλίες της περασμένης βδομάδας. Απλά πρέπει να βρω το χρόνο που χρειάζεται για να κάνω τις αναρτήσεις αυτές...

Hope you like it!!

PS: Σήμερα στις 4 ώρα Ελλάδας εκπέμπουμε πάλι! Όσοι πιστοί....

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Διαβάζοντας για την πτυχιακή...

...yeah right!

Σκαλίζοντας το internet και μαζεύοντας υλικό για τη πτυχιακή βρήκα αυτό το παλιό παλιό logo...
Πειρατεία σου λέει. Μεταξύ άλλων τότε είχαν βγει και τα εξής δύο χαριτωμένα. "Home sewing is killing fashion" και το κορυφαίο "Home sex is killing prostitution". Το έμαθα το μάθημα μου και για σήμερα. Και μιας και κουράστηκα από το πολύ το διάβασμα είπα να χαλαρώσω ακούγοντας λίγη μουσική. Μη με ρωτάτε πως μου έκατσε αλλά κατέληξα να χορεύω μόνος μου στο δωμάτιο μου. Ψάχνοντας να ξεπατικώσω χορευτικές φιγούρες (όχι τίποτα άλλο αλλά πλησιάζει και το σαββατοκύριακο και πρέπει να ξεχυθώ στις πίστες με νέες φιγούρες). Να λοιπόν τι άλλο έμαθα σήμερα:


Μιλάμε για φοβερές ικανότητες ο τύπος. Και βλέποντας αυτόν τον χορευταρά θυμήθηκα τι ήθελα από μικρός να καταφέρω στη ζωή μου όταν μεγαλώσω. Ήθελα να καταφέρω να χορεύω ωσάν τον Christopher Walken. Απολαύστε:


Αλλά επειδή χορεύουμε και δεν παίζουμε:


Γι' αυτό ένα έχω να πω σε όσους από εσάς κάθεστε ακόμα. Let's Dance!

Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

It's gonna be an awesome week!

Διανύω περίοδο τύχης και αρχίζω και φοβάμαι. Συνήθως δεν είμαι αυτό που λέει κανείς κωλόφαρδος και όποτε μαζεύεται πολλή τύχη μαζί κάτι πάει στραβά στο τέλος. Anyways...

Η Νιοστή + 2 εκπομπή, του προηγούμενου Σαββάτου. Μου βγήκε λίγο ό,τι να ναι για ακόμα μια φορά, αλλά το Σάββατο είχε κίνηση και αρκετές παραγγελιές. Ελπίζω να σας αρέσει.

Τώρα σε σχέση με την κωλοφαρδία μου. Ποτέ μα ποτέ δεν έχω κερδίσει κάτι. Ούτε σε κλήρωση, ούτε σε λαχείο και γενικά οπουδήποτε έχει να κάνει με τύχη. Ε αυτή τη φορά το παράκανα. Στο Λονδινάκι μας κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, διεξάγεται το i-tunes London Music Festival. Κάθε βράδυ του Ιουλίου γίνεται και μια διαφορετική συναυλία και μάλιστα με πολλά γνωστά ονόματα. Όλο το φεστιβάλ είναι δωρεάν και μόνο κατόπιν κλήρωσης μπορεί κάποιος να πάρει εισιτήριο. Με το που το είδα λοιπόν έκανα apply σε όλα τα events. Η gig buddy μου, κέρδισε το πρώτο εισιτήριο. 23 Ιουλίου Graham Coxon, ο frontman των Blur και ο άνθρωπος πίσω από τους Gorillaz. Δε μας χάλασε, αλλά όσο να πει κανείς δεν ήταν και η πρώτη μας προτίμηση. Λίγες ώρες πιο μετά κερδίζω εγώ εισιτήριο για Δευτέρα βράδυ, με τους παρακάτω καλλιτέχνες: Peter Bjorn and John, Newton Faulkner και οι Raygun. (περισσότερα για αυτούς στο report της συναυλίας) Ένα τραγούδι από τον καθένα είναι και στη λίστα της εκπομπής. Και πάλι όμως όσο συμπαθητικοί να είναι οι παραπάνω δεν είνια και πρώτες μούρες. Still lucky. Δε μπορώ να παραπονεθώ!

Αλλά το καλύτερο έγινε το Σάββατο το πρωί. Κέρδισα εισιτήριο για τους Placebo!!! Ε, ναι!!! Τιτανοταιράστια κωλοφαρδία μυθικών διαστάσεων!! Τρίτη βράδυ, 14 Ιουλίου, Placebo babyyyyy!!!!

Και μέσα σε όλα αυτά κατάφερα να αγοράσω το τελευταίο φθηνό εισιτήριο για τη συναυλία των Kasabian την επόμενη Παρασκευή! Woot!!

Άντε σε 2-3 χρόνια πάλι θα σταθώ τυχερός. Άμα είναι να έχω τέτοια κύματα κωλοφαρδίας όμως αξίζει ίσως! :D :D :D

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

The Good, the Bad & the Pirate

Let me explain. Ο παραπάνω τίτλος αποτελεί τον τίτλο της πτυχιακής μου. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν ο supervisor θα με αφήσει να βάλω αυτόν τον τίτλο αλλά προς το παρόν τον κρατάω. Εν ολίγοις θέλω να αποδείξω ότι η πειρατεία είναι κάτι καλό. Στην πράξη αυτό που θα προσπαθήσω να κάνω είναι να μελετήσω διάφορα πειρατικά και γκρίζα κανάλια διανομής περιεχομένου και να δείξω ότι υπάρχει μια προστιθέμενη αξία που απλά δεν είναι δυνατό να προσφερθεί από τα "νόμιμα" κανάλια. Κατά συνέπεια οι εταιρείες προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, οι δισκογραφικές και όποιος άλλος δε χρειάζεται να καταφεύγει σε ένα κυνήγι μαγισσών, ή πειρατών στην περίπτωση μας, αλλά να μπορέσουν με κάποιο τρόπο να μάθουν από αυτό το φαινόμενο προς όφελος των ίδιων και πάνω απ' όλα του κοινού. Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων :P

Το θέμα είναι ότι σήμερα το βράδυ ξενυχτώ προσπαθώντας να γράψω τις πρώτες μου λέξεις. Όποτε είπα να μοιραστώ μαζί σας τη μουσική που μου κρατάει παρέα. Συγκεκριμένα 2 φρέσκες ανακαλύψεις.

Για αρχή το καταπληκτικό Natural Juice από τον Σουηδό DJ και παραγωγό Kellerkind:


Εντάξει αυτό δεν είναι και τόσο φρέσκο, όπως θα ξέρουν όσοι ασχολούνται με το είδος, αλλά ειδικά τις τελευταίες μέρες το ακούω πολύ και δυνατά:


Ξέφυγα αρκετά από αυτά που σας έχω συνηθίσει αλλά που και που πρέπει να κουνιόμαστε και λίγο ;)

Hope you like it!