Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

The Good, the Bad & the Pirate

Let me explain. Ο παραπάνω τίτλος αποτελεί τον τίτλο της πτυχιακής μου. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν ο supervisor θα με αφήσει να βάλω αυτόν τον τίτλο αλλά προς το παρόν τον κρατάω. Εν ολίγοις θέλω να αποδείξω ότι η πειρατεία είναι κάτι καλό. Στην πράξη αυτό που θα προσπαθήσω να κάνω είναι να μελετήσω διάφορα πειρατικά και γκρίζα κανάλια διανομής περιεχομένου και να δείξω ότι υπάρχει μια προστιθέμενη αξία που απλά δεν είναι δυνατό να προσφερθεί από τα "νόμιμα" κανάλια. Κατά συνέπεια οι εταιρείες προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, οι δισκογραφικές και όποιος άλλος δε χρειάζεται να καταφεύγει σε ένα κυνήγι μαγισσών, ή πειρατών στην περίπτωση μας, αλλά να μπορέσουν με κάποιο τρόπο να μάθουν από αυτό το φαινόμενο προς όφελος των ίδιων και πάνω απ' όλα του κοινού. Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων :P

Το θέμα είναι ότι σήμερα το βράδυ ξενυχτώ προσπαθώντας να γράψω τις πρώτες μου λέξεις. Όποτε είπα να μοιραστώ μαζί σας τη μουσική που μου κρατάει παρέα. Συγκεκριμένα 2 φρέσκες ανακαλύψεις.

Για αρχή το καταπληκτικό Natural Juice από τον Σουηδό DJ και παραγωγό Kellerkind:


Εντάξει αυτό δεν είναι και τόσο φρέσκο, όπως θα ξέρουν όσοι ασχολούνται με το είδος, αλλά ειδικά τις τελευταίες μέρες το ακούω πολύ και δυνατά:


Ξέφυγα αρκετά από αυτά που σας έχω συνηθίσει αλλά που και που πρέπει να κουνιόμαστε και λίγο ;)

Hope you like it!

5 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

αχαχαχα εγώ νόμιζα ότι κάπου θα βάλεις και την Καραϊβική!!! Θεωρητικά μπορείς να πεις ότι κάνει καλό.. αλλά όλα είναι μετρημένα αφού υπάρχουν τα πνευματικά δικαιώματα.. θα μπεις σε άλλα χωράφια αναγκαστικά.. δεν είναι και εύκολο το θέμα που πήρες... απαπαπα!
Καλή αρχή εύχομαι και γρήγορο τέλος!!!

Καλημέρα!

Ταχυδρόμος! είπε...

Κράτα γερά!

Thanos είπε...

@ Hfaistiwnas

Μόνο του ρούμι Καραϊβικής που θα πιω κατά τη διάρκεια της πτυχιακής μόνο μπορώ να συνδέσω με το θέμα :p
Ελπίζω να μου βγει σε καλό το θέμα. Ευχαριστώ!

@ Ταχυδρόμοοοοοοοοοος ! !

Να 'σαι καλά! Ευχαριστώ!

Από μικρό κι από τρελό είπε...

Πολύ έξυπνο το θέμα!!!

Όσο για τα τραγουδάκια... ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!

Καλή τύχη με το γράψιμο!!!


σματς!

Thanos είπε...

@ Μικρό και τρελό

Ευχαριστώ! Χαίρομαι για τα τραγούδια :) Καλώς όρισες κιόλας!